Tuesday, October 16, 2012

KEK DAN COOKIES OKTOBER 2012



Birthday cake utk harijadi anak2


Rainbow sponge cake..kek span biasa dilapiskan dgn fresh cream
kek 1 kg++ ... RM55 


Chocolate chip cookies ... juga sesuai dijadikan doorgift

Monday, October 15, 2012

"DOORGIFTS" - MUFFINS / CUPCAKES / TARTS

Dah time dekat ujung tahun ni, ramailah yang nak buat kenduri kawin yerr. Ada sesape yang berhajat nak buat kenduri tu, boleh lah tempah menempah dgn saya. Insyaallah, saya bersedia menerima tempahan tuan2 & puan2. Muffins untuk doorgift@cenderahati buat tetamu. Atau cupcake untuk hantaran? Insyaallah boleh.. call saya Ellina 013 2380495 kalu berminat ye..



***********************************************

MUFFIN (dgn kismis / mix fruit / chocolate chip / blueberry / strawberry)

*Paperliner (diameter - 6cm/ tinggi - 3.5 cm) -70 sen sebiji 

*Muffin cup (diameter - 5 cm/ tinggi -5.5 cm) - RM1.40 sebiji









*******************************************

CUPCAKES (minima setiap tempahan - 25 biji)


Plain - vanilla/orange/strawberry & chocolate moist cupcake

* Saiz 2.5oz cup
- Dgn buttercream RM1.40
- Dgn chocolate ganache RM1.50

* Saiz 3.25oz cup
- Dgn buttercream RM1.80
- Dgn chocolate ganache RM2.00


Red velvet cupcake

* Saiz 2.5oz cup
- Marble red velvet cupcake RM2.00
- Dgn cream cheese RM2.20

* Saiz 3.25oz cup
- Marble red velvet cupcake RM2.30
- Dgn cream cheese RM2.50


**********************************************


CHEESETART (pilihan filling blueberry, strawberry atau coklat)

Saiz S (top diameter 4cm)
* 50 biji - RM30

Saiz M (top diameter 5cm)
* 25 biji - RM28
* 50 biji - RM55

Saiz L (top diameter 6cm)
* 25 biji - RM40
* 50 biji - RM78




 FRUIT TART (dgn fruit cocktail atau fresh fruit)
* Tempahan minimum 25 biji

*Saiz S - hanya dgn fruit cocktail  - 80 sen sebiji

*Saiz M - dgn fruit cocktail - RM1.30 sebiji / dgn fresh fruit - RM1.60
     
* Saiz L - dgn fruit cocktail - RM1.60 sebiji / dgn fresh fruit RM2.20


CASING untuk tart

*Saiz S - 50pcs RM18

*Saiz M - 50 pcs RM23

*Saiz L - 50 pcs RM30


 

*******************************************



PACKAGING




clockwise from top:
Plastic candy bag - ++10 sen
Square casing / round plastic cup ++20 sen
Plastic dome cup ++30 sen
Tambahan ribbon dan tag ++20 sen


Monday, July 9, 2012

ISTIMEWA CAKES & COOKIES HARIRAYA 2012



1) CHOCOLATE CHIP COOKIES
*PLAIN CHOC CHIPS 120 PCS - RM 36 60 PCS - RM 22
*CHOC HIPS & WALNUT 120 PCS - RM 37 60 PCS - RM 23

2) FRUIT CAKE KUKUS 7X7" - RM 40

3) BROWNIES 8X8" (16-25 PCS)
*CHOC CHIP BROWNIES - RM 40
*CHOC CHIP & WALNUT - RM 42
*CHEESECAKE BROWNIES - RM 45

4)CHILLED CHEESECAKE 8X8"
*BLUEBERRY - RM 52
*OREO - RM 55

5) KEK BATIK CHOCOLATE
* 6X6" - RM 23
 * 8X8" - RM 40

TEL/SMS ELLINA : 013 2380495
EMAIL: ellincakes@gmail.com

Saturday, March 17, 2012

KEK BATIK AND CHOCOLATE, CHOCOLATE....

Dapat order utk kek batik. Tak pernah buat sebelum ni. Anak sedaraku Hanan Ben memang pro buat kek nih. Buat bisnes kat kolej nye. So makteh dah dapat order, kenalah try buat. Amacam anak sedaraku..kita compare notes lah ye..

First try guna resepi iluvislam.com. Hmm..orang lain kata OK, but for myself..too sweet for my tastebud. Mmg resepi ni dh pakai susu pekat, pakai gula lagi, tambah milo plak tuh..huk2 huk..serat tekakku. Search lagi..merge and modify..came up ngan resepi nih..semua resepiku di cookinbuzz. Harga sebiji kek batik 6x6 inci, about 1.5 inch tall ni, RM20. Beratnya agak2 900gm.

Dah 2 minggu dok ngulit coklat je. Dah tak pandang dah lebihan2 coklat tuh. Tapi alhamdulillah, kan rezki.. walaupun bukan untung ribu2 tapi kepuasan dan kegembiraan tu juga rezki dan rahmat dari Allah swt.

TQ Siti..

Utk Anuar and Salwa..masa post nih, kek tak sampai lagi ke destinasinya. Gambar buat cuci mata..



Baru beli nozzle grass ni. Tak brp menjadilah. Nnt kena tanya kawan2ku yg dah pro..





Saturday, March 10, 2012

CHOCOLATE MOIST CAKE

Lama betol tak update blog nih.. Sampai ada orang tanya, ellina dah tak buat kek ke. Insyaallah masih buat lagi kalau ada orang tempah. Lately agak sibuk sikit mengurus family (che abang kita kerja luar for 2 months)and mana2 order yang dibuat tak sempat tangkap gambarnya

Kek chocolate moist masih tetap yang paling popular dan digemari. Ada juga tempahan utk cupcakes..first time ambik order buat orange cake and cupcakes and carrot cakes with cream cheese frosting..

Latest..chocolate moist cake lagi..(Anakku maryam selekeh and comot dengan coklat setiap kali buat kek)

TQ Cikgu Aisyah... first time buat teddy bear gumpaste. Alhamdulillah jadi jugak walaupun tak perfect..boroi perutnye..kotak hadiah purple dan dan biru ada coklat didalam..



TQ Aliza .. 2 biji chocolate moist cake

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...